Nieuwsbrug

Beste lezers van de Nieuwsbrug, 

Het einde van de zomervakantie nadert en hiermee nadert de start van een nieuw EHBO-seizoen. 

Het bestuur heeft weer de nodige herhalingslessen ingepland, zoals herhalingslessen EHBO, EHAK en AED. Er zijn ook drie nieuwe cursussen ingepland, Een EHAK- een EHBO- en een viertal nieuwe AED-cursussen. Hieronder een korte uitleg van de nieuwe cursussen. 

Wat is Eerste Hulp aan kinderen? Eerste Hulp aan kinderen (EHAK) is een EHBO-cursus speciaal gericht op het verlenen van eerste hulp aan baby’s en kinderen. Waarom een EHAK-cursus Een EHBO-cursus leert cursisten hoe zij hulp kunnen verlenen aan slachtoffers van een ongeval. Bij een ongeluk waarbij kinderen betrokken zijn, is vaak een specifieke aanpak nodig. Omdat verkeerd handelen de situatie in sommige gevallen zelfs erger kan maken, is het belangrijk om de juiste kennis te hebben. De reanimatie van een baby moet bijvoorbeeld op een andere manier worden uitgevoerd dan bij een volwassene. De EHAK-cursus duurt 4 avonden en staan gepland op 24-5, 31-5, 7-6 en 14-6-2023. 

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. Deze cursus duurt 10 woensdag avonden, te weten: 7-12, 14-12, 21-12-2022 en 11-1, 18-1, 1-2, 8-2, 15-2, 15-3 en 22-3-2023 is het examen. 

In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand en kun je levens redden. In een basiscursus van ongeveer 4 uur leer je hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je reanimeert en een AED gebruikt. Je oefent samen met anderen op een reanimatiepop en je leert hoe je een AED bedient. Heb je de juiste handelingen laten zien dan ontvang je een officieel certificaat van de Hartstichting. Een viertal AED-cursussen staan gepland op 12-10, 16-11, 30-11 en op 14-12-2022. 

Bovenstaande cursussen gaan door bij voldoende aanmeldingen. 

Heb je interesse om deze EHAK-, AED-, of EHBO-cursus bij ons te komen doen dan kan je per mail contact opnemen met Rianka Koolstra info@ehbo-nieuwerbrug.nl  Zij kan je van de nodige informatie voorzien. 

 

Martin Wolswijk. 

Algemeen bestuurslid EHBO-vereniging Nieuwerbrug