Nieuwsbrug

 Na een voorbereiding van enkele maanden was het maandagavond 7 oktober j.l. de oefenavond van het jaar voor de EHBO-vereniging Nieuwerbrug. Op het terrein van Verweij Houtechniek aan de Barwoutswaarder in Woerden kwamen politie, de brandweer van Nieuwerbrug en Woerden en ambulancedienst gezamenlijk in actie. Ook de bedrijfshulpverleners van Verweij Houtechniek werkte mee aan de oefening. 

Een van de feestvierders was buiten tegen de BBQ aangelopen en raakte ernstig gewond. Hierdoor ontstond er een vechtpartij waar bij één persoon neergestoken was. Op het dak was men bezig om zonnecellen te plaatsen en daar sloeg de bliksem in. Dit leverde op het dak gewonden op maar ook binnen in de feesthal ging het mis. Deze kwam hierdoor vol te staan met rook en hier waren dan ook vele slachtoffers gevallen die veel rook hadden ingeademd. Alle slachtoffers werden naar de kantine gebracht waar een noodopvang was gecreëerd. De verpleegster van de ambulance ving de gewonden op. Het mooie hier was dat als het niet goed ging er meteen een duidelijke uitleg kwam naar de EHBO-ers van hoe het beter kon. 

De EHBO-vereniging Nieuwerbrug vindt het belangrijk dat de mensen van de EHBO goed getraind blijven om professionele hulp te kunnen verlenen bij rampen en evenementen. Met deze spectaculaire oefening moesten de diverse disciplines samen werken en dit leverde een leerzame avond op.